CSR

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Na bieżąco współpracujemy z lokalnymi społecznościami, już od wstępnego etapu planowania nowego osiedla. Rozmawiamy z Radą Osiedla, z jednostkami w Urzędzie Miasta Wrocławia czy spółkami miasta takimi jak MPWiK czy ZDiUM, aby wspólnie dbać o rozwój otoczenia naszych realizacji. Wspieramy inicjatywy lokalne, zarówno wspólnot mieszkaniowych jak i szersze projekty (działające w rejonie naszych inwestycji organizacje pozarządowe, budżety obywatelskie).

Atmosfera firmy otwartej i uczciwej – staramy się, aby zarówno nasi pracownicy, partnerzy handlowi, dostawcy czy wykonawcy byli zawsze traktowani po partnersku. Wiemy, że to działa –  czego dowodem jest wieloletnia współpraca z zdecydowaną większością z nich.  Wzajemnie się wspieramy tworząc dobry zespół i wspólnie działając dla dobra klienta.

Wsparcie dla inicjatyw charytatywnych – spółka aktywnie wspiera różne inicjatywy, w szczególności te nastawione na pomoc dzieciom i ludziom młodym. Jesteśmy otwarci na wszelkie pomysły w tym zakresie. Jesteśmy między innymi „Inwestorem Społecznym” Szlachetnej Paczki, fundatorem aukcji w WOŚP czy opiekunem „Kapitana Żbika” we Wrocławskim ZOO.

W roku 2017 jako lider i dzierżawca obiektu zaangażowaliśmy się w inicjatywę „Marina Kleczków”.  Będzie to obiekt do wspólnych działań różnego rodzaju organizacji pozarządowych, rad osiedli, małego biznesu, klubów sportowych i innych licznych inicjatyw społecznych i charytatywnych. Będzie także idealnym połączeniem funkcji rekreacyjnej, społecznej i biznesowej.

Zapraszamy do śledzenia naszego profilu fb, gdzie można zapoznać się z informacjami, dotyczącymi bieżących projektów z zakresu CSR.