SK Park

Standard wykonania

Standard wykończenia lokali mieszkalnych w inwestycji „SK Park”:

Budowlana

Konstrukcja:

• ławy fundamentowe betonowe, ściany fundamentowe murowane z bloczków betonowych lub keramzytowych, podłoże z betonu pod posadzkę, nadproża prefabrykowane z belek, schody wewnętrzne żelbetowe, więźba dachowa drewniana lub wiązar drewniany
  • ściany zewnętrzne i wewnętrzne z silikatów
  • strop gęstożebrowy np. typu teriva, rector
  • przewody wentylacyjne z kształtek i rur spiro lub murowane, przygotowane miejsce na wentylację mechaniczną

Izolacje:

• izolacja pozioma przeciwwodna na ławach i ścianach fundamentowych (PVC) oraz na warstwie chudego betonu (zgrzewana PVC),  hydroizolacja i termoizolacja pionowa ścian fundamentowych ,
  • ocieplenie ścian zewnętrznych styropian 15 cm np. TermoOrganika GALAXY fasada (λ=0,033)
  • posadzka na gruncie ocieplenie 20 cm izolacja termiczna – styropian np. Arbet PODŁOGA/DACH (λ=0,040)
  • strop nad piętrem, 23 cm izolacja termiczna – płyty wełny skalnej np. Rockwool SUPERROCK (λ = 0,035) układane w poziomie stropu wiązarowego (dolny pas wiązara lub więźby)
  • wartość obliczeniowa współczynnika przenikania ciepła dla ścian zewnętrznych Umax = 0,19 [W/(m2*K)]

Stolarka i parapety:

• stolarka okienna PCV, okleina zewnętrzna w kolorze zgodnym z projektem elewacji, wewnątrz białe, współczynnik przenikania ciepła Umax okien = 0,9 [W/m2*K],
  • rolety z napędem elektrycznym w całym lokalu, sterowanie za pomocą silników kablowych
  • parapety wewnętrzne konglomerat gr. 2 cm kolor BIANCO CARRARA,
  • parapety zewnętrzne z blachy powlekanej, kolor zgodny z projektem elewacji
  • drzwi wejściowe o współczynniku przenikania ciepła Umax = 1,3 [W/m2*K], stalowe, kolor grafitowy RAL 7016 marki Wikęd, model: Premium, wzór: 26, kolor: antracyt, szyba: mleczna,  lub porównywalne

Elewacja i elementy zewnętrzne

• elewacja – tynk cienkowarstwowy systemowy w kolorze białym, silikatowo – silikonowy. Wstawki z płytki klinkierowej. Zamontowane skrzynki pocztowe, oznaczenia lokali
  • cokół z tynku cienkowarstwowego systemowego
  • rynny i rury spustowe z blachy w kolorze zgodnym z projektem elewacji
  • dachówka ceramiczna
  • galanteria dekarska i obróbki blacharskie z blachy
  • kominy tynkowane zakończone nasadami

Wykończenie wewnątrz

• tynki wewnętrzne maszynowe gipsowe parter i poddasze, jastrychy cementowe, zabudowa sufitu w systemie GK bez malowania na pierwszym piętrze

Zagospodarowanie terenu

• furtka do każdego ogrodu z wyjściem na ścieżkę pomiędzy etapami
  • droga wewnętrzna, podjazd, taras  i chodniki z kostki betonowej
  • oświetlenie terenów wspólnych
  • teren wokół budynku wyrównany i oczyszczony
  • wykonane nasadzenia drzew i krzewów w częściach wspólnych  zgodnie z wizualizacjami
  • wykonanie elementów małej architektury jak ławki, zabudowy śmietników, zgodnie z wizualizacjami
  • część terenu w postaci tarasu utwardzona z płyt tarasowych betonowych
  • wykonane pergole o konstrukcji drewnianej lub stalowej nad miejscami postojowymi
  • ogrodzenie – panele ogrodzeniowe, ocynkowane, malowane proszkowo lub powlekane, kolor zgodny z wizualizacjami,  wokół działki na wysokość 150-160cm, wydzielenia ogródków 90-110cm wraz z przejściem pomiędzy ogrodami z etapów 1 i 2, 2 i 3

Sanitarna

• ogrzewanie podłogowe w całym lokalu w systemie rozdzielaczowym
  • pompa ciepła powietrze-woda typy Split, np. model firmy vieesmann Vitocal 200-S D04 Typ AWB-M-E-AC o znamionowej mocy grzewczej 4 kW z ustawionym obok podgrzewaczem c.w.u. o pojemności 300l lub kompaktowa pompa ciepła powietrze-woda typy Split, marki viessmann typ Vitocal 111-S AWBT-M-E z zintegrowanym podgrzewaczem c.w.u. o pojemności 210 litrów, wraz ze sterowanym pogodowo regulatorem pompy ciepła Vitotronic 200, typ WO1C, z czujnikiem temperatury zewnętrznej oraz Vitoconnect 100 OPTO1 do zdalnego nadzoru i sterowania instalacją grzewczą przez aplikacje na smartfony: ViCare
  • instalacja wewnętrzna wodna i kanalizacji PP, PEX i pcv
  • instalacja wody deszczowej w postaci szczelnego zbiornika na wodę opadową dla każdego lokalu wraz z zamontowaną pompą automatyczną i doprowadzeniem wody z powrotem do budynku, z możliwością wykorzystania jako woda ogrodowa lub w osobnej instalacji w lokalu. Instalacja zakończona kranem w ogrodzie oraz jednym punktem w mieszkaniu.

Elektryczna

• instalacja fotowoltaiczna dla każdego lokalu o mocy zainstalowanej paneli min 5kW
  • doprowadzony światłowód z możliwością podpisania umowy z dowolnym operatorem telewizji i internetu (w standardzie firma Finemedia)
  • instalacja tv (zestaw antenowy do TV naziemnej i satelitarnej z osprzętem na jeden szereg)
  • gniazdo internetowe w salonie na parterze
  • wyprowadzenie zasilania na ogród i przed lokal
  • instalacja wewnętrzna elektryczna wraz z osprzętem SIMON KONTAKT seria 54, ramkowy, kolor biały
  • oprawa oświetleniowa na elewacji przy wejściu i na tarasie
  • oświetlenie terenu i części wspólnych (mini park)

Deweloper zastrzega sobie prawo zastosowania innych materiałów i osprzętu jako równoważne, tzn. posiadające zbliżone cechy i wartość, przedstawiające co najmniej taką samą jakość.